Buildings

Tudnivalók


A VérCsén csak az indulhat, akinek van sikeres VérKör teljesítése.

Kizárólag gyalog vagy futva teljesíthető.

Nem szervezett túra, minden induló magáért vállal felelősséget! Csak megfelelő erőnléttel és tájékozódási képességgel rendelkezők indulhatnak. Teljesíthető egyénileg, de csapatban is. A túrán ellátás nincs, minden felszerelést magaddal kell vinni.

Szintidő: 20 óra és 22 óra között változik. A szintidő minden éjfélkor csökken 3 perccel. Ha eléri a 20 órát, akkor a következő éjfélkor automatikusan "visszaugrik" 22 órára. Minden sikeres teljesíténél azonnal 22 órára vált. A beérkezés pillanatában érvényes szintidő alapján határozzuk meg a teljesítés sikerességét. GYIK -ban találsz rá példákat.

A túra bármikor teljesíthető. Teljesítéshez szükséges egy okostelefon, amely alkalmas QR kód olvasására és van rajta mobil internet előfizetés. A teljes útvonalat be kell járnod, a megadott szintidőn belül. Ne rövidíts, a kijelölt útvonalon haladj. Az ellenőrzőpontokat a megadott sorrendben kell érintened. Pont kihagyása, rossz pont sorrend, szintidőn túli beérkezés esetén a teljesítés nem érvényes. Az eredmény táblázatban "Feladta" fog szerepelni a név mellett. A QR kódokat fákra rejtettük. A fákra szemmagasságban narancssárga V betűt festettünk, melyek jól látszanak a turistautakról. A kódok a fák hátulján változatos helyeken vannak (gyakran térdmagasságban). Minden ponton két azonos kód található biztonsági okokból (ha az egyiket ellopnák). Az egyik kód a naranacssárga V betűvel megjelölt fán, a másik tőle 10 méteres távolságon belül egy másik fán található. Nézz körbe és felismered. A kódok leolvasásakor a rendszer regisztrálja a pontos időt.

Ajánlott felszerelés:
- mobiltelefon (QR kód olvasásására alkalmas + mobil internet előfizetés)
- Gerecse és Vértes turistatérkép Cartographia Kiadó
- esőkabát
- izofólia (túlélő fólia)
- 1,5 - 2 liter víz
- néhány szendvics és csoki
- fejlámpa
- GPS

Vízvételi lehetőségek
- Tardos (10 km) - Templom előtt nyomós kút
- Héreg (21 km) - Temetőben csap
- Szárliget (53 km) - Spar, vagy a felüljáró után pár száz méterrel nyomós kút
- Várgesztes (67 km) - A buszmegállónál kocsma és kút

Egyéni teljesítés
Ha van alkalmas mobiltelefonod akkor ezt a módot válaszd, ebben az esetben semmi különös teendőd nincsen. Nevezés után indulhatsz is. A nevezésnél olvasd le a monitoron megjelenő QR kódot, ekkor regisztrálja a telefonod. A pontokon csak leolvasnod kell, semmit nem kell beírnod. Ez a legkényelmesebb teljesítési forma.

Többen egy telefonnal
Azokra is gondoltam akiknek nincsen megfelelő készülékük, vagy nincs rajta internet elérés. Egy alkalmas készülékre ebben az esetben is szükség van, de azt többen is tudjátok használni. Ez egy kicsit változott a VérKör-höz képest. Minden indulónak neveznie kell. A megjelenő QR kódot csak az olvassa le, aki a telefont viszi. A többiek csak a szöveges kódot írják fel, nekik a QR kódot nem kell használniuk. A ponton a QR kódot leolvasó adatait automatikusan beírja a rendszer. Csak a többiekét kell kézzel beírni. Ilyen képernyő fog megjelenni a telefonon:


A sikeres teljesítéshez szükséges lépések:

1. Nevezés (Itt regisztrálod a készüléked)
2. Tatabányán a kilátónál leolvasni a Rajt kódot és megnyitni a weblapot.
3. A megadott útvonal bejárni az összes pont érintésével szintidőn belül. A pontokon a kódokat leolvasni a telefonnal és megnyitni a weblapot.
4. A Cél kódot leolvasni (oroszlányi Sportcsarnoknál) és megnyitni a weblapot.

Nevezési díj, díjazás átvétele
Csak utólag, sikeres teljesítéskor kell fizetned amiért élményt, letölthető oklevelet, és egyedi 9 cm-es érmet kapsz cserébe! A szervezők próbálják a célban személyesen átadni az érmet. Ez nem mindig megoldott, ebben az esetben a célkód beolvasásakor kapott kóddal átvehető a díjazás az érem "automatából". A nevezési díjat utólag 15 napon belül kell utalni.

Számlaszám: Nagy László: 10408117-86768188-51821001
Nevezési díj: 5000 Ft. Megjegyzés rovatba írjátok be: VérCse, név. Ha nem érkezik meg a nevezési díj a teljesítést követő 15 napon belül, töröljük az eredményt.

Díjazás

Szintidő belüli teljesítésnél, 9 cm átmérőjű éremAdatvédelmi tájékoztató (pdf)
Szabályzat